Hem ::
TKM ::
Akupunktur ::
Diet ::
Tuina ::
Estetisk akupunktur ::
Zhao ::

Kontakt ::

Tuina

Tuina är en kinesisk medicinsk massage och sjukgymnastik, som bygger på samma principer som akupunktur och Qigong och har gamla anor från det antika Kina. Tui betyder "att skjuta/knuffa" och na betyder "att greppa". En tidigare form av kinesisk massage är t ex Anmo, där an betyder "att trycka" och mo "att stryka", en benämning som fortfarande används för att beskriva vanlig massage.

Det finns ett antal "stilar" av Tuina, som härstammar från de olika provinserna och områdena i Kina och ett stort antal tekniker. Zhao använder sig främst av tekniker från Shanghai.

Med Tuina kan man behandla och bota många åkommor, bland andra diskbråck, tennisarmbåge, "frozen shoulder" (stel skuldra), ischias, reumatism, nackstelhet, förkylning, högt blodtryck, olika stressymptom, m fl. Tuina är liksom akupunkturen ett verktyg som manifesterar de kraftfulla principerna och teorierna i TCM. Denna behandlingsform kan vara ett alternativ för de personer som av någon anledning inte vill acceptera nålar i sin behandling.

Med olika grepp och manuella tekniker, som närmast liknar massage och kiropraktik, åstadkommer terapeuten effekter som är gynnsamma för hälsan och välbefinnandet. Behandlingen är oftast mycket behaglig och Tuina används ofta i friskvårdssyfte.